Winstboekhouden

Wij doen aan anders boekhouden!
Benieuwd wat dat is?

Profit First

De Profit First methode draait de formule om: omzet-winst=kosten!

Pakketten

Wij werken met pakketten!

Profit First

Profit First is een cashflowmanagementmethode om je financiën te beheren, toegespitst op jouw bedrijf en persoonlijke situatie. Ik adviseer je graag hoe je Profit First kunt implementeren in je financiële bedrijfsvoering.

Waarom werkt Profit First wel?

Het systeem voor winstgevendheid dat we al honderden jaren gebruiken is eigenlijk helemaal niet logisch. Dit is gebaseerd op de formule omzet-kosten=winst. Winst staat achteraan: als verrassing of teleurstelling aan het einde van de maand. Winst wordt zelden gepland en nooit als eerste gepakt.

De formule van Profit First

De Profit First methode draait de formule om: omzet-winst=kosten. Het is een subtiele verandering, maar rekenkundig klopt het nog steeds. De focus ligt alleen ergens anders. Je neemt eerst je winst (lekker!) waardoor het geld dat je kunt besteden automatisch minder wordt. Daarnaast maak je ‘bordjes’ waarover je de rest van je geld verdeeld.
Mike profit first

Profit First is bedacht door de Amerikaan Mike Michalowicz. Hij heeft alles in het bedrijfsleven meegemaakt: van miljoenenomzetten tot faillissementen. Na zijn ervaringen besloot hij eens anders naar zijn financiën te kijken door een subtiele verandering van een oeroude formule. Het werkte en hij verspreidde zijn Profit First methode over de hele wereld. Femke Hogema van Healty Finance pikte het in Nederland als eerste op en schreef samen met Mike Michalowicz een boek over Profit First voor de Nederlandse markt.

De voordelen van Profit First

Direct winst maken. Bij Profit First pak je winst op elke betaling.
Je hebt altijd voldoende reserves voor je leveranciers, salarissen en belastingen.
100% inzicht in je geldstromen. Je ziet welke stappen je moet nemen om de winst snel op te stuwen.
Je bent in staat om aan de hand van je cijfers betere financiële keuzes te maken. Zowel zakelijk als privé.
Het bedrijf werkt voor jou en niet andersom.
Je haalt je eigen financiële doelen.
Je bedrijf wordt financieel gezond.
Je mindset verandert en je gaat verstandiger met je geld om. Dit geeft nog een andere winst: rust.